O,my word….. sonder wyn. Wat het verander.

100 Dae challenge. O,my word….. sonder wyn. Wat het verander.

simon van der stellEk bly in die Boland, waar wyn gebore is.  Ek is omring deur wingerde en het ‘n passie vir kos en wyn, of is dit wyn en kos? ☺ Die Kaap het die lekkerste wyn; ons is een van die voorste wynmakers in die wêreld. Ek love my wyn.  Veral rooi wyn.  Nou waarom op dees aarde sal ek besluit om op my “geur” van my lewe dit vir 100 dae te los.  Ek eksperimenteer.  Soos iemand wat eksperimenteer met chemiese middels of op ‘n dieet gaan vir 4 weke sonder brood…. Ek los die wyn. 

Op die oomblik geniet ek dit.  Ek hou uit, want wil myself vertrou.   Vra vir Simon van der Stel (1679), by the way, ek was verlief op hom, want hy het die hele Kaap laat bome plant, perd gery en leeus gesien  Hy het in lewende lywe gesien en ervaar hoe matrose van  skepe afklim, moeg na die lang reis van wie weet waar. Die wat die leë rooiwynvate afhaal, hulle was die gesondste.

So wat het my laat besluit.

  1. Omdat ek te veel van rooi wyn hou.   En noudat ek  1/10de van my rondte voltooi het, kom ek agter hoe baie glase ek gewas het.. Soos in regtig. My man sê baie glase ☺

eyes

Wat het verander na 10 dae:

My vel, ek het dit heel eerste opgelet.  Dit is asof dit weer lewe het, ek gloei.

My verhouding.  Ja, ja so asof ek probleme gehad het, maar my man is tog trots op my.In sy stilligheid drink hy ook nou saans sy sparkling water met suurlemoen.   Selfs my dominees kan dit nie glo nie.

My pp, (ek gaan nie die biologiese naam gebruik nie) lyk sommer mooi. Ek hoef nie eers die toilet te “flush” nie, spaar sommer water ook.

Ek hardloop in die lug.  Nie omdat ek nuwe Adidas tekkies gekoop het nie, maar my drawwery voel of ek elke kilometer  net nog meer geniet. Ek het selfs my oorfone by die huis gelos, want wil die voëltjies hoor sing en mense se komplimente hoor wanneer hul sien daar hardloop die vrou-wat-nie-meer-wyn-drink-nie.  Grap net…. Maar ek wil gesels, groet en smile vir almal rondom my.

Ek lees meer.

Ek het my blog begin. Dit is wat ek nou doen. Ek het myself ingeskryf vir  lesse om te leer skilder.  Was nog altyd my droom todat my oudste seun my vra of ek al ooit probeer het.  Duh Stella.

Ek voel soos Cinderella met haar blink skoene aan. Al is ek deur die dag Stella en maak skoon, werk en gee die muise kos, sien ek uit om my skoene weer aan te trek en  met my rok om die tafels te dans. Sonder wyn.  Maar moenie dink ek gaan nooit ooit weer wyn drink nie.  Cinderella moet darem ‘n glasie klink op funksies as sy met die prins dans of piekniek hou saam met haar stiefsusters, want wyn bring altyd lag en vreugde.

Ek is positief.  Ek is stiller. Ek sien uit na die 2/10des wat voorlê en watter vreugdes die dae my nog gaan bring.  Ek het my hartseer dae nogsteeds.  My Nala hond en my pa.  Maar ek drink nie alkohol (ek hou nie van die woord nie) om die hartseer weg te neem nie. Ek raak eerder stil en luister na “miracles” wat God my bring. Want ek is kwaad vir niemand nie.

Wenk vir die week: 

“To be aware of little, quiet things,

You need to be quiet inside.

A high degree of alertness is required.  Be still. Look. Listen. Be present.”- Eckhart Tolle

 

ONE DAY TRIP TO HERMANUS

18 Oct 2021

One of the most popular holiday resorts in the Cape must certainly be Hermanus. If asked what is my favourite day-trip, then this is the one. We take the...

Groot 5, klein 5, lelike 5, skaam 5 en die onmoontlike 5 saam met Becks Safari Lodge

20 Jan 2021

My 5 nie-nuwejaarsvoorwense voordat 'n leeu my eet. Ek sit in 'n koffiewinkel in die Paarl, lees die volgende woorde teen 'n  swart bord. ...

As jy jou eie kroon verloor

27 Oct 2020

Gister sien ek ons het ‘n nuwe Mej Suid-Afrika. Die helder-kleurige rokke laat my terugdink aan my eie Mejuffrou-storie.   Ek het my kroon verloor....

AWESOMENESS MAXIMUS - My eerste virtuele wedloop

05 Oct 2020

AWESOMENESS MAXIMUS – my eerste virtuele wedloop My seun “reply” altyd op whats app, “awe”, as ek iets oulik vir hom stuur. Nou verstaan ek waar die woord...

My Klein Prins

20 Sep 2020

My Klein Prins  Daar was eendag ‘n dogtertjie, Lisa, wat ‘n baie skaars siekte gehad het. Haar enigste kans op oorlewing was ‘n bloedoortapping wat sy...

Done is better than perfect

10 Jan 2019

Done is better than perfect. Turn I can’t into I cans. My website, sonder dat julle dit besef, gaan vandag op lug. Of nog nie. Die oulike webwerf ontwerpers...


TOURS   |   BLOG   |   BOOK NOW


 

Emailestelle@paarlrocktours.co.za  |  Call083 232 0532